Bregott görs av svensk mjölk (om det inte är brist)…

  

 

Jag trodde att Bregott gjordes enbart av svensk mjölk och det görs den, utom när det är brist. Då görs den av finsk eller dansk mjölk. Jaha… se där… Inte alltid härproducerad eller bara ”Svenska naturliga råvaror”.

Väljer man ekologisk Bregott är mjölken/grädden alltid svensk. 

Från Arlas sida om Bregott:

Bregott® ekologisk innehåller bara svensk grädde. Däremot innehåller Bregott® normalsaltat, Bregott® extrasaltat, Bregott® mellan, Bregott® mindre och Bregott® med havssalt inte alltid bara svensk grädde. Det beror på att det ibland är brist på svensk grädde. Vid brist på grädde måste vi komplettera med färsk grädde från våra grannländer Finland och Danmark. Bristen är som störst på hösten för att efterfrågan på allt fetare grädde och smör är som högst då, samtidigt som korna naturligt mjölkar mindre på hösten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s